Ανοιχτή και πάλι η Ακρόπολη

19/05/2020 10:13 AM

Την Ακρόπολη επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την Δευτέρα 18 Μαΐου, ημέρα επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα, που είχαν κλείσει εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Το άνοιγμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

<<Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και ταυτόχρονα, μετά από καιρό είναι διαθέσιμοι και πάλι στο κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σχεδόν συμβολική σύμπτωση. Από τη μια ο ψηφιακός εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες, τις οποίες όλοι ζούμε, και, από την άλλη, μια ελεύθερη περιήγηση στους ανοιχτούς επισκέψιμους τόπους, που σφράγισαν την ιστορία και την τέχνη των προγόνων μας.

 

Είναι μια γόνιμη συμπόρευση γιατί μέσω των ηλεκτρονικών μέσων μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα, με τον παραδοσιακό τρόπο μπορούμε να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε στα τεκμήρια του παρελθόντος>>

 

Πηγή φωτογραφιών NDP photo agency

BACK TO TOP